FAQ

Is het mogelijk om alleen een prewedding/loveshoot te boeken op onze bruiloft?
Nee, mijn bruidsreportages worden goed van te voren gepland. Een prewedding/loveshoot is een soort van “try-out” voor je bruiloft. Tijdens een prewedding/loveshoot maken jullie kennis met mijn manier van werken op de dag zelf. Een gewone loveshoot is voor verliefde stelletjes (in alledaagse kleding) die graag foto’s van hun samen willen op een speciale locatie. Prewedding/loveshoots zijn dus alleen mogelijk voorafgaand of na jullie trouwdag.

Waarom ben je vanaf 4 uren te boeken voor een bruidsreportage?
De mooiste reportages zijn de meest complete reportages, het klaarmaken, de ceremonie, het aansnijden van de taart en alle details die jullie bruiloft uniek maakt. Om dit allemaal vast te kunnen legen heb je tijd nodig. Ik ben vanaf 4 uren te boeken omdat ik dit de minimale tijd vind om een goede reportage te kunnen maken. Hoe langer tijd er is hoe vollediger en gedetailleerder de reportage uiteindelijk zal worden.

Hoeveel tijd heb je nodig voor onze reportage?
Voorbereiding:
Een bruidsreportage begint meestal bij het klaarmaken. Ik ga meestal naar de bruid en de andere fotograaf naar de bruidegom (als hier de wens naar is). Voor dit moment is meestal 1 tot 1,5 uur nodig. Hoe ruimer de tijd, hoe meer er vastgelegd kan worden. Denk hierbij aan visagie, kapsel, aandoen van de jurk.

Hebben jullie graag mooie detailfoto’s? Dan is het van belang dat ruim voor de voorbereiding aanwezig ben om deze foto’s kunnen maken van bijvoorbeeld de schoenen, de ringen en de jurk of pak. Zorg dat alles hiervoor klaar ligt. Voor het maken van deze foto’s heb ik 30 minuten de tijd nodig.

First look:
Het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien op jullie speciale dag is heel belangrijk. Ik raad jullie graag aan dit niet even vluchtig te willen doen. Het beste is om hiervoor een 0,5 tot 1 uur te nemen. Het kan natuurlijk zijn dat er in de ochtend wat dingen uitlopen of de trouwauto in de file staat en jullie anders tijd te kort hebben of misschien willen jullie nog gezamenlijk lunchen.

De Ceremonie:
Een huwelijksvoltrekking kan 1 tot 1,5 uur in beslag nemen. Het is ook leuk om de lege ceremoniezaal op de foto zetten, voordat de gasten arriveren. Dan is de zaal nog onaangeraakt en de zorgvuldig uitgekozen locatie en details kan ik dan ongestoord vastleggen. Jullie hebben hier uiteraard ook veel aandacht aan besteed en het zou zonde zijn als deze details niet in de reportage te zien zijn. Let wel op dat de meeste gasten doorgaans een kwartier te vroeg arriveren.

De receptie:
Op de receptie willen de gasten jullie feliciteren, cadeaus geven en natuurlijk gezellig een borreltje doen. Dit moment fotografeer ik vaak de sfeer en laat jullie lekker genieten van het moment dat jullie zojuist getrouwd zijn. Tijdens de receptie worden ook vaak de groepsfoto’s gemaakt. Het maken van groepsfoto’s duurt meestal 30 tot 45 minuten, afhankelijk van het aantal combinaties dat jullie kiezen. Spreek van te voren af met de ceremoniemeester wie er wanneer op de foto gaan. Dit voorkomt dat een persoon gezocht moet worden en het foto’s maken langer duurt als gepland.

 

De fotoshoot:
Dit is een van de mooiste onderdelen van de dag en daarbij is het ook belangrijk om hiervoor ruim de tijd te nemen. Uiteraard willen het beste moment van de dag – met het zachte, natuurlijke licht – voor de foto’s van jullie samen, jullie eerste foto’s als man en vrouw!

Het fijnste moment is om deze fotoshoot na de receptie te doen, jullie ontsnappen dan even aan de drukte en hebben een fijn en romantisch moment samen voordat het feest losbarst.

Ik raad aan om minimaal 60 minuten op de locatie te plannen voor het maken van foto’s. Alle reistijd komt hier nog bij. Meer tijd voor de shoot zou helemaal perfect zijn, dit geeft de kans om op de locatie meerdere plekjes te bezoeken, zo kunnen verschillende soorten foto’s worden gemaakt.

Is het mogelijk jullie tussentijds, een paar uur, onbetaald naar huis te sturen?
Nee, wanneer ik jullie bruiloft kom fotograferen, reserveer ik de hele dag voor jullie. Ik zal continu actief zijn en gefocust om de meest complete reportage te maken. Ik neem tussendoor geen (onbetaalde) pauzes.

Regelen wij dinner voor jullie?
Een taartje of zelfs mee dineren voor ons zou helemaal geweldig zijn. Het is voor ons lastig om alles in een rugzak te stoppen en de gehele dag mee te dragen.

Ben je ook te boeken voor een bruiloft in het buitenland?
Ja!! Ik werk graag op bijzondere locaties. Voor een bruiloft in het buitenland word een realistische toeslag gerekend in verband met de reiskosten en verblijfskosten. Neem contact met mij op voor meer informatie.

Met welk apparatuur werk je?
Ik ben een trouwe gebruiker, zeg maar gerust fan, van Canon. De apparatuur die ik nu gebruik:
– Canon 50D
– Sigma Art 24-70mm f2.8L II
– Sigma 100mm Macrolens F2.8
– Canon EF 20mm F2.8
– Canon EF 50mm F1.8
– Canon EF 70-200mm f2.8L
– Canon Speedlight 580EX II

Heb je een back-up camera?
Uiteraard! Mocht er iets mis gaan dan heb ik een back-up camera om mee te fotograferen.

Wat doe je indien je ziek wordt?
Ik word niet zo snel ziek, maar mocht dit wel gebeuren dan zal ik alsnog komen. Indien er echt overmacht is dan heb ik een uitgebreid netwerk en zal ik voor een vervangende fotograaf zorgen.

Hoe krijgen we de bestanden aangeleverd?
Tijdens de dag maak ik een groot aantal foto’s. Echter zijn veel van deze beelden dubbel, of kwam er iemand voor het beeld of zijn deze niet zo charmant omdat je net knippert met de ogen. Ik maak daarom altijd een selectie van minimaal 180 beelden. Deze foto’s krijgen jullie bewerkt in hoge resolutie JPG. Ik lever nooit RAW bestanden

Is het ook mogelijk dat je van al onze binnenkomende gasten een foto maakt in bijvoorbeeld een photobooth?
Sinds kort is dit mogelijk. Fotoboet is wat jullie hiervoor zoeken! deze service is per uur in te huren, vraag naar de mogelijkheden.

Bewerken je de foto’s ook?
De foto’s van RAW naar JPG maken is al bewerken. De foto’s zullen worden gecorrigeerd op kleur en contrast en bijgesneden. De foto’s zullen worden bewerkt maar niet ge-Photoshopt zodat iedereen jullie herkent zoals jullie zijn. Het is dus niet mogelijk om tailles aan te passen of dingen ‘weg te shoppen’. Alle foto’s in kleur geleverd en enkele foto’s in zwart-wit, maar alleen omdat dit de sfeer van de foto versterkt.

Datum reserveren
Als jullie enthousiast zijn geworden en hebben besloten mij te kiezen als jullie bruidsfotograaf. Laat mij dan snel weten wanneer jullie gaan trouwens en dan plannen wij een kennismakingsgesprek. Pas na het ondertekenen van de offerte en de betaling van het voorschot van 25% is de boeking definitief.

Willen jullie een kennismakingsgesprek plannen? Of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met mij op.